среда, 8. мај 2013.

Pisanje pametnih tekstova na Internetu

Pisanje tekstova na Internetu


Kada kažem pametni tekst verovatno se dobar deo čitalaca pokoleba, zaljulja i primetno ili neprimetno iskaže nesigurnost. Reći nešto što makar podseća na pamet je u eri kreiranja zombi poretka veoma delikatesno. Šta je to u stvari pametno i koliko to treba da bude pametno pisanje tekstova na Internetu od kojeg može da se živi ili barem namakne neki dodatni prihod?

Sledi vrlo precizan odgovor. Ništa preterano zahtevno, veoma jednostavno i veoma logično i veoma dostupno svakom ko je imao prelaznu ocenu iz srpskog jezika i književnosti, čitaj iz maternjeg jezika i književnosti.Dakle, ako vam ova rečenica nije ulila snagu i hrabrost da pokušate, da steknete više poverenja u sebe, nastojaću da vam taj element razbudim i podstaknem u meri da osetite moć sopstvenog ega, da ne kažemo više, razuma i bića.

Primera radi, ako ste dovoljno svesni da razumete da se zemlja ne okreće oko šljive već oko sunca razumećete i potrebe vlasnika i web timova za održavanje i optimizaciju najrazličitijih sajtova, iz najrazličitijih oblasti. Ako još imate posebnu želju da pišete u nekoj oblasti za koju smatrate da ste više talentovani, da je više poznajete, bolje razumete, da možete lakše da je savladate, time ste u ogromnoj prednosti i zasigurno ste na pravom putu da zaradite novce na Internetu.

Uzmimo na primer oblast pvc i alu stolarije. Većina nas o pvc i alu stolariji zna ponešto, realno više ne zna nego što zna. I recimo postoji potreba za osobama koje bi umele da bloguju ili pišu na ovu temu korisne tekstove, Google friendly se podrazumeva. Šta uraditi?

Kako savladati problem i početi zaradjivati od vlasnika sajtova iz ove oblasti?

Za početak malo sprskog logičnog pristupa, da ne kažemo sistematičnog pogleda na stvari. Pregledati sajtove iz relevantne oblasti. Jednostavno, u Google unesete ključne reči iz ove oblasti i pročitate i iščitate pažljivo ono što favorizuju sajtovi koji su visoko pozicionirani u rezultatima organske pretrage.
Obavezno proverite da li na sajtu postoje opcije za novosti, blogove ili news.
Pažljivo pročitate tekstove u meri da možete da osetite najvažnije celine tj. da shvatite šta se favorizuje u ponudama na sajtu. Ako posle čitanja, analiziranja tekstova, smatrate da možete da razumete šta treba da pišete sjajno, ako ne razumete možda ipak da predjete na lakšu temu, recimo polovni automobili.

Šta bi ste mogli vi da pišete iz ove oblasti? Pa malo mašte, malo posete sajmovima, malo posete automehaničarima, malo improvizacije, kreacije i svaki portal će imati interes da vas ako ništa više sasluša. Svaki jači sajt ili sajt koji želi da bude prestižan u svojoj oblasti ima potrebu za novim, unikatnim sadržajem.

Smatrate da znate neke fine tajne i trikove i zanimljivosti iz oblasti kuhinje, kulinarstva, baštenskog posla, održavanja sopstvenog doma, da ste talentovani neotkriveni političar, analitičar, da ste darovtii pisac, poeta, šta god.

Naravno oblasti za koje bi mogli da se zainteresujete i pokušate da budete saradnik koji bi pisao unikatne, zanimljive i prepoznatljive tekstove je dovoljno i previše za nekoliko života.

Potrebno je onaj korak, što reče nekada jedan pametni Rus, jedna mali korak koji nam uvek nedostaje, a to je da se zainteresujete, da budete vredni, marljivi, uporni i najvažnije sa dovoljno samopouzdanja tj. poverenja u sebe.


3 коментара:

 1. Sve informacije i stvarna zarada na mom Blogu,
  99% Blogera to nema neznam Zasto a svi pricaju o nekoj Zaradi.
  Uvijerite se sami!
  http://clickpaidbiznis.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 2. Za sve sto zelimo da pametno uradimo je potrebna dobra pripremljenost i neprestano ucenje, a poslednji pasus ovog pametnog treksta opisuje to sto nam ponekad bas nedostaje da bi posao uradili do kraja i kako treba.

  ОдговориИзбриши
 3. Zanimljiv tekst,napisan u vrlo primamljivom stilu. Jednostavan a drzi paznju i mami da ga citas do kraja. Mislim da upravo to poslodavac treba da ocekuje i plati,da je to koncept dobro placenog teksta.Tekst koji drzi paznju,nije bitno da li ima 1000 ili 5000 reci.
  Naravno,dobro baratati cinjenicama ili pretragom za istim,smisao za pisanje,ljubav i naravno spremnost. Ja sam itekako spremna a takodje i nova u ovim vodama pa cu u svom komentaru zamoliti da me slobodno kontaktirate ukoliko ste poslodavac ili mi mozete preporuciti sajt odakle da krenem. Zainteresovana sam za kolumne na sajtovima ili u magazinima koji se bave Life stile ili Beauty Industri
  " So,Why Not Be Everything? "

  ОдговориИзбриши