среда, 17. август 2011.

Kako zaraditi na Internetu?

Lako, rekli bi optimisti. Teško, rekli bi oni drugi koji se nazivaju pesimistima. Nikako, rekli bi oni treći, nazovi nihilisti. Bilo kuda kiki svuda, rekli bi ovi što nam reklame kroje.
I, gde sam ja tu? Ima li šansi, nade za nekog i neke, ko nije ekspert, a ima osnovna i malo jača znanja?
Hajde da preformulišemo pitanje. Može li se razumna osoba snaći u realnom životu, bez Interneta, odnosno naći neko zaposlenje?



A što ne bi moglo, naravno da može. Koji sve faktori utiču na pojedino radno mesto, koliko teško, kvalitetno, plaćeno je jedna priča, realna, postojeća, svakodnevan i priča koju prolaze i rešavaju milioni, armije nezaposlenih svakodnevno.

Zašto bi se priča na Internetu razlikovala?

Pa kako onda zaraditi na tom sveprisutnom Internetu?

Rad, red, disciplina, učenje, strpljivost, postavljanje ciljeva koji su merljivi, ostvarljivi i realni. I naravno, malo sportske sreće. kao i u životu sreća prati hrabre, one koji žele i umeju više.

Što više radite verovatno postajete sve veštiji u tome. Dakle, ogroman plus.
Ako ste pri tome racionalni i pravlno usmeravate svoj rad, ako ste logično i svrshishodno organizovali sopstveni angažman, tj. imate neki red, sa minimalnim, da kažemo tolerantnim, praznim hodom, rezultati će biti bolji, brži i efektniji. Još jedan plus.

Disciplina je jedno od ključnih merila vaše ozbiljnosti u nakanama da uspete na Internetu. Setite se koliko mečeva, koliko već prežaljenih mečeva su dobijali Federe, nadal, Djoković, ali su oni, šampionski, nalazili snagei o dlučnosti da istraju i preokrenu mečeve u svoju korist. Bili su užasno, užasno disciplinovani. Posvećeno disciplinovani. Vojska za sebe i po sebe i u korist sebe.



Učenje, bolna tačka mnogih koji su odavno napustili školske klupe. Promenila se situacija. Mnoga radna mesta su nestala zbog primene savremenih tehničkih sredtsva, uredjaja, tehnika i tehnologija. Šta da učite i zašto da učite i kada d aučite, i koliko da učite? Mnogo pitanja nigde ponudjenih odgovora. Možda u životu niste učili o stvarima koje su vas stvarno zanimale, ali ovde, na Internetu, sigurno postoje oblasti koje su vam bliže, zanimljivije, interesantnije, intrigantnije, pozitivno iritnatnije. Tada i sada i za ubuduže učenje prestaje da biva knjiško, već jedan kreativan proces koji vas čini sigurnijim, koji vam daje znanja koja nećete tako brzo i lako zaboravljati. Koji vam čini ispunjenim, koji vam donosi prihode. Zamislite, radite nešto što znate i što volite da radite i usput zaradjujete. Divna stvar, pojava a do nje možete sami doći.

Strpljivost je odlika, vrlina, iskustvo, znanje, osobina koja pomaže da istrajete, da ne puknete kao preduvani balon, koja vas čini i stvara uspešnim. Brzopletost je dečja osobina, Internet deca koriste za zabavu, ali ako hoćete više od zabave, morate naučiti da kontrolišete sebe, da ne sagorite pre vremena, da istrajavate i istrajete a strpljivost je jedna od preko potrebnih osobina za taj poduhvat.

Postavljanje ciljeva koji su merljivi i vrednovani i isplativi u pravom smislu te reči. Postavljanje nerealnih ciljeva čini da se veoma brzo odustaje od napredovanja. To ne znači da ne treba da imamo visoke ciljeve, ali i sam put do njih može sadržati više manjih, merljivih, brže dostupnih medjuciljeva, koji nam daju snagu da idemo dalje, da učimo, raidmo i stremimo jači kao ostvarenju primarnih ciljeva.

Sportska sreća je kao oreol pozitivne energije koju stvaramo svojim pozitivnim pristupom realizaciji zacrtanih ciljeva. Pozitvnost i postepeni napredak čini da naša aura jača, da nosimo i unosimo energiju koja kao da prilagodjava okruženje nama i našim ciljevima.

I konačno, od ideje do realizacije. Ko je stigao dovde u mom sledećem postu može da krene sa sopstvenim angažmanom i pripremom za osamostaljivanje i zaradjivanje na Internetu.







1 коментар:

  1. Iako više spadaju u domen SF, tj. naučne fantastike, servisi za zaradu klikanjem, ili PTC, a za one koji ne znaju to je skracenica od "paid to click" ili zarada klikom, opstaju i verovatno jednom broju članova, pogotovo onom pri vrhu, donosi pristojnu zaradu.
    U čemu je stvar ili trik? Pre svega, to nije prevara, barem kod sistema tipa NeoBux, Clixsense. Vašom dobrom voljom, koja je podstaknuta primamljivim oglasima i reklamama, učlanjujete se na jedAn ili više ovih sistema za PTC. Prihvatate pravila igre i učestvujete u igri. Ne treba vam preterano znanje, ni početni kapital, treba vam vreme, stprljenje i možda mnooogo sreće.
    Posle kraceg, ili dužeg vremena, shvatite da ste vi rudar, a da zrelo voće beru drugi, dok vi uporno kopate lopatom ili asovom, ili režete balvane ručnom testerom, neko to veoma elegannto radi motornom testerom..
    Nema baš previše zarade od klikanja, ali ko ima vremena moze da proba, ako bas nikakav drugi sistem zarade na Internetu nema, i naravno, ima dobar Internet, ima viska vremena.
    Moj savet je da budete pošteni, jedan računar jedan nalog je aksiom. Ne možete prevariti sistem, iza koga stoji moćna podrška.
    I da razmišljate i pokušavate da nadjete motornu testeru dokle god ste aktivni u tim sistemima. Ako vi budeti rudar, kopali ašovom, razočaraćete se i izgubiti vreme. Prokušajte da pronadjete bager, ako vam ne ide, odustanite i probajte nešto drugo.

    Naravno, ako ipak rešite da probate, predlažemo da se registurjete na ova dva proverena servisa:
    NEOBUX BESPLATNA REGISTRACIJA
    CLIXSENSE BESPLATNA REGISTRACIJA

    Kada posle nekog vremena shvatite da li ste pronašli vašu motornu testeru ili bager, pozivamo vas da vaša iskustva prenesete i drugim.

    ОдговориИзбриши