недеља, 13. децембар 2020.

Kako zaraditi na Bitcoinu?




Odgovor na pitanje „kako zaraditi na Bitcoinu?“ nije jednostavan i zavisiće od mnogo toga: 

  • vašeg poznavanja rada na računaru i rada na sofisticiranoj opremi,
  • iskustva u trgovini kriptovalutama,
  • iskustva u investiranju u Bitcoin,
  • da li želite da zaradite brzo ili ste spremni da prolongirate zaradu da bi dobili više,
  • koliko ste spremni da rizikujete

Bitkoin je vrlo vredna digitalna valuta, vrlo tražena kao sredstvo za ulaganje i koja sada vredi 15.800 eura.

Zahvaljujući tome što odoleva svim turbulencijama kojima su podložne druge berze realnih tokova plaćanja i vrednosti, otvaraju se novi načini uvećanja zarade na BTC valuti.

U daljem tekstu ćemo zajedno otkriti načine za uvećanje zarade na bitcoinu.


Rudarenje Bitcoina (Bitcoin mining)


Jedan od prvih načina uvećanja jedinica BTC koja je donela i veći iznos na računu jeste majnovanje. Najprostije objašnjenje glasi ovako:

Kada se želi obaviti transakcija (kupoprodaja Bitkoina) da bi bila verifikovana mora biti upisana u knjigu svih transakcija Blokčejn (blockchain). Ta transakcija se vodi pod jedinstvenim nizom brojeva i slova, a rudari putem sofisticirane opereme otrivaju ID i upisuju u blokčejn. Najbrži majner dobija nagradu od sistema i od lica koje vrše transakciju. Iako je ova druga kategorija dobrovoljna, prva – nagrada od sistema, je unapred utvrđena i 2020 godine iznosi 6.25 jedinica BTC valute.

Nagrada za prvog majnera opada kako raste broj jedinica koje su ubačene u sistem. Pa je tako 2009.godine nagrada bila 50 BTC jedinica, a sada 11 godina kasnije višestruko niža.


Šta vam je potrebno da bi bili rudari Bitcoina?

·  
Pošto je zarada ogromna, majneri koriste izuzetno skupu kompjutersku opremu koja troši ogromne količine struje i sve to i dalje nije garant da će te biti prvi majner. Potrebno je puno ulaganja i velika doza sreće

·       Potrebno je znanje za rad na ovakvoj opremi

·       Konkurencija je takva da kao pojedinci nemate šansu za osvajanje nagrade. Majneri se udružuju i stvaraju Mining pool-ove, udružuju opremu u nadi da će biti dovoljno brza da otkrije ID koji će se upisati u blokčejn.


Trgovina Bitkoinom


Trgovinu na Bitkoin berzi treba shvatiti ozbiljno, kao trgovinu na svakoj drugoj berzi. Ako želite da zaradite morate znati kada da prodate, a kada da kupujete dodatne jedinice BTC.

Ipak, pošto je nestabilne vrednosti teško je sa sigurnošću predvideti uspone i padove. Možda je dobro posmatrati širu sliku i očekivati promene. Poslednja veća fluktuacija se desila u martu kada je BTC prepolovio svoju vrednost usled pandemije korona virusa. Na njega nije dolovala pandemija već histerija vlasnika koji su očekivali slom i počeli da ubrzano prodaju svoje jedinice čime su one izgubile dosta na vrednosti.

Oni iskusni u trgovini su mogli da očekuju da se kriza kod drugih berzi psihološki prelije i na kripto berze pa su vrlo lako mogli da zarade na Bitcoinu tako što su kupili jedinice dosta povoljnije i da profitiraju

U martu BTC je bio oko 4000 eura, sada skoro 4 puta više pa je računica jasna.

Dobro bi bilo predvideti te talase i prodavati jedinice kada imaju visoke vrednosti, a kupovati kada vrednosti padnu.

Uh. Kako je ovo mudro rečeno. A ako saznate ko zna ove informacije o padu ili porastu vrednosti BTC prosledite njegovu adresu. Da se i mi okoristimo. Ili pogledajte savete za trgovanje kriptovalutama

Rizično jeste, ali je do sada BTC uvek vraćao svoje vrednosti na visoke nivoe i pametnim vlasnicima ulagačima u ovu valutu donosio profit.


„Opipljiva“ korist u realnim tokovima plaćanja


Ovo je kriptovaluta koja ima najširu primenu u realnim tokovima plaćanja. To znači da ako imate Bitcoin sa njim možete kupiti robu i usluge bez potrebe da BTC prvo prodate za neku realnu valutu!

Iako još uvek države ne priznaju da je Bitkoin dovoljno važan u svakodnevnoj transakciji, kompanije su prepoznale značaj privlačenja vlasnika kriptovalute i „uvlačenja“ u kupovinu svojih proizvoda.

Sa ovom virtuelnom valutom se mogu platiti avionske karte, putovanja, proizvodi Microsoft-a, Apple i lista je sve šira i šira.

Pošto je dokazao da je otporniji na udare iz svih sfera i na dalje se očekuje njegovo jačanje i sve veći broj vlasnika koji ulažu u Bitkoin.


Uvećanje jedinica kroz poslove vezane za promociju Bitkoina


Ako posedujete tehničko znanje možete biti osoba koja će da traži nepravilno funkcionisanje sistema radi njegovog unapređenja što vam može doneti platu u Bitkoinu.

Nodovi su čuvari blokčejna i dobijaju sitnu nagradu, ali ako radite više operacija na održavanju blokčejna nagrada će biti veća.

Svaka promocija kripto-novca, a naročito BTC valute se plaća i to u kriptonovcu. Na taj način se može uvećati iznos koji posedujete i zaraditi na promociji Bitcoina. Ako posedujete sajtčiji posetioci mogu biti zainteresovani za kriptonovac, onda ste pravo mesto za njegovu promociju.

Na posebnim internet stranicama se oglašavaju poslovi za pisce blogova koji afirmativno govore i pojašnjavaju svet kriptovaluta, a na prvom mestu Bitkoina kao najtraženije među njima.

Ovo su samo neki od najpoznatijih načina, tu je i kockanje Bitkoinom, pozajmljivanje Bitkoina, organizovanje promotivnih kampanja… neki od svih ovih načina donose manju neki veću zaradu. Negde je rizik veći, negde minimalan. Ipak, mogućnosti za zaradu su mnogo šire nego što su to bile nekoliko godina unazad jer je Bitkon sve popularniji i pruža sve veći osećaj sigurnosti vlasnicima.

Koji bi vi način odabrali za uvećanje zarade? Ostavite nam komentar!

 

 

6 коментара:

  1. Nemam baš ni uslova ni sredstava za rudarenje, ali sam u fazi izučavanja svega u vezi sa kriptovalutama. Ipak, za početak bih krenula sa uvećanjem jedinica kroz poslove vezane za promociju Bitkoina, pa kasnije možda i nešto drugo. Jer definitivno, kriptovalute su naša budućnost.

    ОдговориИзбриши
  2. Da imam visak novca definitivno bih ulozila u bitcoin. Mislim da ce mu cena sve vise rasti a i da ce postati uskoro i zvanicna valuta.

    ОдговориИзбриши
  3. Ko hoće da se bavi trgovinom bitcoinom što je danas postalo unosno (iako en znamo do kada) pošto se beleži veoma eksplozivan rast njegove vrednosti, susreće se sa problemom gde i kako ga razmeniti za Fiat valute. U srbiji postoje mogućnosti za prodaju i kupovinu kriptovaluta Postoje menjačnice, bankomati i sajtovi koji posreduju. Svuda je provizija, ali nije velika

    ОдговориИзбриши
  4. Hey Thanks for sharing this blog its very helpful to implement in our work



    Regards




    Cryptocurrency Fraud Recovery

    ОдговориИзбриши
  5. Hey Thanks for sharing this blog its very helpful to implement in our work



    Regards




    Cryptocurrency Fraud Recovery

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман20. јун 2023. 00:50

    Imam utisak da se obruč oko bitkoina i ostalih krpitovalluta polako zateže. Ne znam koliko običan čovek može da zaradi, deluje mim da je postalo rižično. Mislim da je došlo vreme kada je bolje baviti se "poštenim" poslovima. Na primer prevođenje, programiranje, majstorisanje, rkečenje, itd.

    ОдговориИзбриши